Галерея мистецтв найняла охорону за 4 млн грн.

 

23 лютого Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького уклала договір із Управлінням поліції охорони у Львівській області на 4,1 млн грн, на сайті публічних закупівель Prozzoro, передає 032.ua.

 

Згідно з договором, за 4 140 864 грн працівники Управління поліції охорони Львівщини здійснюватимуть охорону Олеського замку, відділу європейського мистецтва XIX-XXI ст., що на вул Стефаника, 3, і відділу європейського мистецтва XIV-XVIII ст., що на  вул. Коперника, 15. Також працівники мають здійснювати охорону сектора «Музей староукраїнської книги», що на вул. Коперника, 15-а.

 

Послуги з охорони згаданих об'єктів компанія має надавати до 30 вересня 2018 року. 

 

Рік тому стало відомо, що з фондосховища Львівської галереї мистецтв зникло 95 стародруків і два манускрипти, серед яких і досить рідкісні, зокрема «Апостол» Спиридона Соболя, Євангеліє ХVІ і ХVІІІ ст. та ін. 

 

Поліція за цим фактом відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Розслідування у цій справі ще триває.

27.02.2018