Виконком збільшив розмір доплати до пенсії ветеранам УПА.

 

Сьогодні, 23 лютого, виконавчий комітет Львівської міськради затвердив рішення «Про встановлення розміру щомісячної доплати до пенсії ветеранам Української повстанської армії», передає Depo.Львів.

 

Так, з 1 березня ветерани УПА у Львові отримуватимуть щомісячну доплату до пенсії у розмірі 2 тис. грн.

 

«Я попрошу це рішення скерувати президенту, прем'єр-міністру, скерувати до Верховної Ради, щоб вони взяли це за приклад, тому що людей, які віддали своє життя і здоров'я, є насправді не так багато, і це не є для державного бюджету значні кошти – це є принцип поваги і підтримки», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий, нагадвши, що на державному рівні ветерани УПА не отримують допомоги.

 

Як зазначив начальник Управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин, така щомісячна доплата до пенсії ветеранам УПА запроваджена з 2008-го. З 1 березня 2013 року до сьогодні вона становила 1000 грн.

 

Станом на 19 лютого цього року на обліку у відділах соціального захисту Львівської міської ради перебувають 208 ветеранів УПА (з них 205 осіб – учасники бойових дій УПА, 3 особи – особи з інвалідністю УПА); 72 вдів ветеранів УПА та 31 вдова політв'язнів.

23.02.2018