Виконком ухвалив рішення щодо Монумента слави.

 

Сьогодні, 23 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення щодо Монумента слави на вул. Стрийській, передає Твоє місто.

 

Як повідомляв раніше заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, 30-метрову стелу монумента, що перебуває в аварійному стані, демонтують. Виконком призначив Галицьку районну адміністрацію замовником першочергових протиаварійних заходів.

 

Також, згідно з рішенням, після демонтажу основні елементи пілона (стели) передадуть до Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія террору».

 

Виконком доручив департаменту містобудування провести аналіз стану території, обмеженої вул. Стрийською, вул. Героїв Майдану, вул. Д. Вітовського та пл. І. Франка й оголосити міжнародний архітектурний конкурс на облаштування цієї території.

 

Долю решти частин монумента вирішуватимуть на наступних засіданнях робочої групи, спеціально створеної для цього ще торік.

 

Як повідомляв Z, львівські архітектори виступили з ідеєю облаштувати на місці монумента парковку замість запланованої на площі перед ЛНУ.

23.02.2018