Проти Пола Манафорта висунуто нові звинувачення.

Екс-керівникові виборчого штабу Дональда Трампа і колишньому політтехнологові Віктора Януковича закидають ухиляння від податків.

 

 

Спецпрокурор Роберт Мюллер, котрий розслідує можливе втручання Кремля у президентську кампанію в США 2016 року, висунув нові звинувачення на адресу Пола Манафорта і його ділового партнера Ріка Ґейтса. Про це повідомило видання Daily Mail.

 

Їх звинувачують у підготовці «неправдивих податкових декларацій, банківському шахрайстві, змові з метою здійснення банківського шахрайства, а також у приховуванні доходів з іноземних джерел», зазначено в обвинувальному висновку з 32 пунктів, опублікованому в четвер, 22 лютого, у Вашинґтоні. Дев'ять звинувачень висунуто проти Манафорта, 14 – проти Ґейтса, решта дев'ять – проти обох вкупі. Зокрема, Манафортові закидають відмивання через офшорні рахунки до 30 мільйонів доларів за сприяння Ґейтса. Обидва з 2010-го до 2014 року свідомо подавали неправдиві податкові декларації.

 

У жовтні 2017 року проти Манафорта вже були висунуті звинувачення. В обвинувальному висновку тоді вказувалося, що він протягом кількох років лобіював у Сполучених Штатах інтереси президента України Віктора Януковича і Партії регіонів, але не був зареєстрований у США як «іноземний агент», а також ухилявся від сплати податків.

 

Нинішнє звинувачення, як і перше, не пов'язане з президентською кампанією Трампа і з втручанням Москви у вибори 2016 року.

 

Нагадаємо, що Манафорт з червня до серпня 2016 року очолював виборчий штаб Трампа. Він потрапив під підозру після зустрічі з російським адвокатом Наталією Весельніцькою, котра, за даними американських ЗМІ, може бути пов'язана зі спецслужбами Кремля.

23.02.2018