Останній тиждень зими принесе люті морози – до 21°C.

 

 

Вже у суботу в Галичину прийде похолодання, що протримається протягом тижня – до 3 березня. Температура повітря вночі опускатиметься до 16–21 градуса морозу.

 

За даними Укргідрометцентру, ще сьогодні, 22 лютого, у Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській області удень температура повітря становитиме 1–3 градуси нижче нуля. Проте вночі вона опуститься до 6–8 градусів. Завтра вдень у регіоні не буде тепліше за 3–5 градусів морозу, а вночі стовпчик термометра опуститься до 8–10 градусів нижче нуля. У суботу температура опуститься ще на кілька градусів і вночі вже буде –13. На 25 лютого синоптики Укргідрометцентру прогнозують до –17, а 26 лютого – 12 градусів морозу вдень і 19 уночі.

 

За даними сайту Синоптик, у Львові найзимніше буде в четвер, 1 березня – 19 градусів морозу вночі та 10 удень. Після цього стовпчик термометра має поповзти вгору і вже 3 березня сягнути позначки +1 градус. У суботу-неділю, 24–25 лютого, температура повітря у Львові становитиме 9–14 градусів морозу.

 

На Івано-Франківщині температура також поступово знижуватиметься і з 5–12 градусів морозу на вихідні в понеділок опуститься до 17–20. Холоднеча, за даними прогнозу, триватиме до 3 березня, коли від 9 градусів морозу потепліє до двох вище нуля.

 

Така ж картина буде і в Тернопільській області. Понеділок, 26 лютого, буде тут найхолоднішим днем із температурою повітря до 19 градусів морозу. З –11 до 0 градусів тут потепліє також 3 березня.

 

Водночас сайт accuweather.com каже, що в суботу вдень у Львові буде лише 10 градусів морозу, а от у неділю позимніє до 19-ти. З понеділка стовпчик термометра опуститься до 11 градусів нижче нуля вдень і 18-ти – вночі, а далі до 4 березня вдень буде від 8 до 4 градусів морозу. Потім температура підніметься до п’яти з позначкою плюс.

 

В Івано-Франківську ще завтра, 23 лютого, вдень, за даними accuweather.com, буде всього –2 градуси, проте до неділі температура опуститься до –10 вдень і –18 вночі. Протягом тижня вдень буде стабільно мінус 9–10 градусів, а вночі – від 14 до 19 морозу.

 

У Тернополі погода на вихідні буде в середньому такою ж, як у всьому регіоні, проте в неділю вночі тут вдарить сильніший мороз – accuweather.com прогнозує до –21. Потім погода коливатиметься від –5 вдень і до 11–19 нижче нуля вночі. Проте і потепліє тут, за даними сайту, на день раніше – вже другого березня синоптики обіцяють 1 градус тепла, а 3-го – 1–9 градусів вище нуля.

 

Також протягом усього холодного тижня в Галичині трохи сніжитиме. Синоптики обіцяють легкий короткочасний сніг ледь не щодня.

22.02.2018