"Шахтар" обіграв "Рому" в першому матчі плей-оф Ліги чемпіонів.

 

ФК "Шахтар" (Донецьк) переміг "Рому" (Рим) у першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів – домашній матч у Харкові на стадіоні "Металіст" завершився з рахунком 2:1.

 

Рахунок у грі відкрив Дженгіз Ундер, відзначившись наприкінці першого тайму (41 хв.). Після перерви рахунок зрівняв нападник "гірників" Факундо Феррейра, а згодом гол-красень Фреда зі штрафного удару приніс "Шахтарю" перемогу, пише "Футбол 24".

 

"Гірники" могли святкувати переможний гол і раніше, якби не фантастична гра на лінії голкіпера "Роми" Аліссона Бекера, якого ще називають "Мессі у воротах". Чого вартують сейви воротаря після пострілів Марлоса та Тайсона, особливо після того останнього, коли Аліссон потягнув майже "мертвий" удар від бразильця з "дев’ятки"!

 

Донецький клуб відтак виграв четвертий із чотирьох домашній матч у сезоні Ліги чемпіонів 2017/18. Раніше "гірникам" скорилися "Наполі" (2:1), "Феєнорд" (3:1) і "Манчестер Сіті" (2:1).

 

Факундо Феррейра продовжує писати голи в особистий залік. На рахунку головного нападника "Шахтаря" вже 23 голи в 30-ти офіційних поєдинках донеччан. Його гол можна назвати сольним, адже Феррейра атакував "брамку" майже з нічого, "знищивши" центрбека Маноласа один-на-один. Але варто відзначити і дальній пас від Ярослава Ракицького, який проводив ювілейний 300-й матч за "гірників".

 

Фред же, на якого полює "Манчестер Сіті", вкотре продемонстрував майстер-клас гри і нагадав про себе всій Європі.

 

Загалом "Шахтар" і "Рома" провели між собою вже 5 матчів – 4 перемоги в активі "Шахтаря", одна – за римлянами. Різниця в голах – 9:7 на користь донеччан. "Шахтар", до слова, лише одного разу подолав стадію 1/8 фіналу Ліги чемпіонів – пройшовши саме "Рому".

 

22.02.2018