Дональд Трамп запропонував озброїти вчителів у США.

Таким чином глава Білого дому відреагував на чергову стрілянину в американській школі.

 

 

Президент США Дональд Трамп запропонував почати процес озброєння вчителів після масового вбивства в школі у Флориді. З цією ініціативою він виступив у Білому домі в середу, 21 лютого, під час зустрічі зі свідками злочину, а також батьком однієї зі застрелених школярок. Крім цього, Трамп обіцяв посилити контроль за процесом продажі зброї приватним особам – повідомив телеканал NBCNews.

 

Трамп заявив, що перед відомствами буде поставлено ​​завдання надалі «бути дуже суворими під час перевірки особистих даних» покупців зброї. Ло уваги братимуть насамперед їхнє психічне здоров'я.

 

Президент США висунув пропозицію, щоби деякі вчителі змогли пройти тренінги щодо володіння зброєю. Це, на думку Трампа, потрібно для того, щоби співробітники шкіл були в змозі дати відсіч можливим злочинцям. «У мене самого й у інших членів уряду є багато ідей про можливі дії у відповідь на злочин у Флориді, зараз необхідно вибрати найкращі з них», – заявив він.

 

Нагадаємо, що внаслідок стрілянини в середній школі міста Паркленда на півдні Флориди 14 лютого загинуло не менше 17 осіб. Стрільця затримала поліція. ЗМІ називають його ім'я – Ніколас Круз, йому 19 років. Після теракту стало відомо, що ще на початку січня невідомий чоловік зателефонував до ФБР і розповів про дивні повідомлення Круза в соцмережах і про його плани влаштувати стрілянину в школі. Цей чоловік також попередив, що у підлітка є вогнепальна зброя. Крім того, мати Круза кілька разів викликала поліцію через агресивну поведінку сина. Однак, незважаючи на це, правоохоронці не вжили жодних заходів.

22.02.2018