У Росії посадили керівників фірми, яка будувала новий космодром.

Підсудних звинуватили в розкраданні державних коштів у особливо великих розмірах.

 

 

Симоновський суд Москви визнав винними власників і менеджерів Волго-Вятської будівельної компанії в розкраданні понад одного мільярда рублів під час будівництві космодрому «Восточный». Фігурантів справи засуджено на терміни від чотирьох з половиною до восьми років колонії. Таке рішення ухвалила суддя Наталія Репнікова, повідомило інформаційне агентство РБК з покликом на слова прес-секретаря суду Віктора Васильєва.
 

У справі, зокрема, фігурували фактичний власник Волго-Вятської будівельної компанії Сергій Дегтярьов, його донька і генеральна директорка компанії Євгенія Дєгтярьова, топ-менеджери Олександр Базанков і Мурат Мату. Їм було висунуто обвинувачення за статтею 159 КК РФ (шахрайство), а також статтею 174.1 КК РФ (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).
 

Волго-Вятська будівельна компанія була субпідрядником компанії «ВИП-Стройинжиниринг», яка виграла конкурс на будівництво доріг і соціальної інфраструктури в районі космодрому. Однак аванс, одержаний з бюджету, компанія витратила нецільовим чином – для погашення власних боргів, а також незаконної кредитної діяльності: Дегтярьов став давати іншим комерційним фірмам великі позики під відсотки. З майже двох мільярдів, виділених «ВИП-Стройинжиниринг», керівники компанії викрали понад 1,3 млрд рублів. Надалі ці гроші виводилися з банківських рахунків і переводилися в готівку.
 

Будівництво космодрому «Восточный» ведеться в Амурській області Росії з 2012 року. З ним пов'язані кілька кримінальних справ, в тому числі про розтрати на загальну суму в кілька мільярдів рублів. Крім того, порушено кримінальні справи проти керівників кількох компаній-субпідрядників про невиплати зарплат будівельникам космодрому.

21.02.2018