"Карпати" виборсалися з "зони вильоту" Прем'єр-ліги.

 

У середу, 21 лютого, львівські «Карпати» та донецький «Олімпік» дограли поєдинок 18-го туру Прем'єр-ліги, який розпочався ще в грудні минулого року. Через сильний снігопад арбітр гри Катерина Монзуль після тривалих роздумів вирішила не виводити команди на другий тайм. Перша половина зустрічі відтак завершилася з рахунком 1:1. Сьогодні «Карпат» стало на те, щоби дотиснути донеччан – 2:1.

 

Особливість другого тайму матчу між львів’янами і донеччанами полягала у тому, що тренери змогли використати не лише тих виконавців, які перебували у складі команд торік, а й новобранців, коментує прес-служба ФККЛ. Відтак у зелено-білих футболках з’явилося троє нових футболістів. Натомість «олімпійці» оновилися суттєво, додавши аж сімох нових гравців.

 

Обидві команди перебували у незвичному становищі – для виконання власних завдань вони мали лише 45 хвилин. «Карпати» вирішили не відкладати справу, і з перших хвилин зустрічі захопили ініціативу.

 

Зовсім скоро після відновлення поєдинку Хорхе Карраскаль отримав непогану нагоду для удару і потужно пробив. Для кіпера «Олімпіка» Артема Кичака сильний постріл став несподіванкою, тому він своєї брамки не врятував – 2:1!

 

Через кілька хвилин львів’яни знову створили небезпеку біля обійстя Кичака. Цього разу Леонід Акулінін опинився у штрафному майданчику і впав на газон у боротьбі з оборонцями, однак свисток Катерини Монзуль мовчав (пані Монзуль і перервала той грудневий засніжений матч).

 

На цьому активність «левів» не завершилася – прохід Карраскаля гравці «Олімпіка» змогли зупинити лише ціною фолу і жовтої картки для Цимбалюка. Разом з цим, Сергій Мякушко отримав класну можливість для виконання штрафного удару з «улюбленої» позиції. Втім, Сергій шансом не скористався, його удар прийняла на себе стінка.

 

Шанси «Олімпіка» на підсумковий успіх суттєво погіршив Зураб Очігава: захисник отримав дві жовті картки і з червоною пішов у душову кабінку.

 

Протягом тайму «Карпати» не дозволяли донеччанами переходити половину поля і постійно тримали в напрузі оборону суперника. Швед, Гуцуляк, Акулінін і Ді Франко неодноразово турбували воротаря гостей, але вдовольнилися перевагою в один гол.

 

Згідно з оцінкою оглядача української Прем'єр-ліги, 45-хвилинка «Карпат» проти «Олімпіка» – найліпша гра львів'ян зі старту чемпіонату.

 

«Більшу частину цих 45+ хвилин господарі не випускали гостей із їхньої половини поля, переважаючи їх у швидкості, спортивній агресивності, зрештою, в бажанні. І моментів "зелено-білі" створили більше, ніж "синьо-біло-чорні"», – написав автор.

 

Таким чином, «Карпати» після повноцінних 20 турів чемпіонату вискочили з останнього, 12-го, місця і наразі перебувають на 10-й сходинці, набравши 18 пунктів. Позаду – «Чорноморець» (17 очок) і «Сталь» (15).

 

21.02.2018