Місто стало молодіжною столицею України.

 

Львів взяв участь у національному конкурсі «Молодіжна столиця України». 16 лютого у Києві відбулася презентація учасників конкурсу, під час якої Львів здобув перше місце, інформує прес-служба ЛМР.

 

Команда КУ «Інститут міста» спільно з управлінням молоді і спорту Львівської міської ради підготували й подали заявку на конкурс «Молодіжна столиця України», основною метою якого є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України.

 

У Києві Львів змагався з 10 іншими містами України. Журі, що складалося з представників різних міжнародних організацій, обрало Львів молодіжною столицю України.

 

Основними перевагами Львова як переможця у конкурсі є проведення в місті всеукраїнського молодіжного форуму (500 000 грн), промоція на європейському рівні, підвищення іміджу та рівня довіри до міської влади, налагодження співпраці з містами – молодіжними столицями в Європі, стимулювання участі молоді в житті міста, проведення у партнерстві з UReport соціологічного дослідження, присвяченого молоді.

 

«Львів – місто для молоді! Молодь складає близько третини населення міста, понад 50% працівників мерії – віком до 35-ти, а 73% молодих людей не бажають переїжджати зі Львова. Львів – місто для саморозвитку та самореалізації! 66 університетів, численні заходи та події для молоді в різних сферах, 107 молодіжних організацій. Молодіжна політика – один з пріоритетів розвитку Львова, що передбачено і в стратегічному документі "Львів 2020". Особливий акцент в межах цього пріоритету зроблений на розвиток спортивної інфраструктури та культивування здорового способу життя в місті. Інший стратегічний документ, що є зараз на етапі розробки, – Стратегія прориву, спрямований на перетворення Львова на креативне місто. В цьому документі особлива увага буде закцентована на молодих людях, а відповідно саме для них будуть реалізовуватись нові проекти. Наше місто достойне носити статус Молодіжної столиці України», – йдеться у заявці міста Львова на участь у конкурсі «Молодіжна столиця України».

19.02.2018