Поранених російських найманців лікують у шпиталях Міноборони РФ.

Передовсім мовиться про бійців так званої «Приватної військової компанії Вагнера», котрі свого часу чинили воєнні злочини на Донбасі, а зараз воюють в Сирії. 

 

 

Про те, що десятки росіян, котрі постраждали внаслідок авіаудару коаліції США по позиціях проурядових сил в Сирії, перебувають на лікуванні в шпиталях Міністерства оборони Росії, повідомила у четвер, 15 лютого, інформаційна аґенція Bloomberg з покликом на два інформованих джерела.

 

Співрозмовники аґенції розповіли, що поранених лікують у військових медичних закладах Москви і Санкт-Петербурга. Один з них додав, що кількість загиблих продовжує зростати, оскільки декотрі вмирають від отриманих поранень.

 

Координатор екстремістського руху «Другая Россия» Олександр Аверін також підтвердив, що поранені внаслідок ударів коаліції під проводом США росіяни зараз перебувають в лікарнях Москви і Санкт-Петербурга. «Є така інформація. Скільки загалом надійшло в лікарні, уявлення не маю, мені ця інформація недоступна. Я знаю, що доправлені, зокрема, в Москві в Бурденка (Центр нейрохірургії імені академіка Бурденка, – Z) і Вишневського (Інститут хірургії імені Вишневського,  – Z)», – розповів він у коментарі для російських ЗМІ.

 

Нагадаємо, що 7 лютого коаліція на чолі зі Сполученими Штатами завдала низки авіаційних ударів по позиціях противника в провінції Дейр-ез-Зор. Атака була вчинена у відповідь на «неспровокований обстріл» підтримуваних США «сирійських демократичних сил» (СДС). Російське Міноборони стверджувало, що російських військовиків у зоні бойових дій не було. Однак телеканал CBS з посиланням на джерела в Міністерстві оборони США повідомляв, що внаслідок авіаударів постраждали «російські найманці». За різними підрахунками, тоді загинуло від 100 до 300 російських найманців.

15.02.2018