У структурі НАТО вирішено створити нове логістичне управління.

Воно, скоріш за все, розташується на території Німеччини.

 

 

В ході модернізації та реорганізації Північноатлантичного Альянсу планують створити нове управління, яке відповідатиме за здійснення швидкого транспортування військ і озброєнь. Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen) на засіданні Ради НАТО в Брюсселі в середу, 14 лютого, виступила з офіційною пропозицією розмістити штаб-квартиру цього управління в Німеччині – повідомило німецьке видання Focus Online.

 

За її словами, на користь Німеччини грають географічне положення країни «в серці Європи», а також великий досвід в сфері логістики. «У випадку кризи Альянс повинен мати можливість швидкого перекидання військ», – підкреслила фон дер Ляєн.

 

Інших країн-кандидатів для розміщення нової штаб-квартири НАТО поки що немає. За припущеннями, її можуть розмістити в Північному Райні-Вестфалії, у реґіоні Кьольн-Бонн, де розташоване управління збройних сил ФРН. Ще один з варіантів – місто Ульмі в землі Баден-Вюртемберг, на Дунаї.

 

Нова інституція не буде жорстко інтегрованою в уже існуючу командну структуру НАТО. Це дозволить використовувати особовий склад і військові потужності для національних навчань і операцій поза Альянсом. В новому управлінні служитиме кілька сотень військовослужбовців. Остаточне рішення про його місце розташування буде ухвалене до саміту НАТО в липні цього року, повідомив Генеральний секретар організації Єнс Столтенберґ.

 

Ще одне управління НАТО може бути створене в Сполучених Штатах. Його завданням буде залагодження безпеки повітряного і морського сполучення між Північною Америкою і Європою.

14.02.2018