За шпигунство судять білоруса.

 

Суд у Чернігові оголосив перерву у засіданні з розгляду справи громадянина Білорусі Юрія Політики, затриманого за підозрою в збиранні секретної інформації на користь іноземної держави.

 

Перерву оголосили до 15:00 13 лютого, до того часу державні служби мусять знайти перекладача білоруської мови, повідомляє "Радіо Свобода".

 

Перед початком судового засідання Юрій Політика заявив, що в обвинувальному акті немає чіткого визначення країни, для якої він нібито збирав секретну інформацію.

 

"Все звинувачення базується на тому, що я працював в російському ВТБ-Банку. Тому спочатку звинуватили в роботі на Росію, а потім і Білорусь", – виправдовується чоловік.

 

Підсудний вимагає перекладача білоруської мови, бо розуміє українську лише частково. Юрія Політику затримали минулого року через підозру в збиранні секретної інформації на користь іноземної держави.

 

Українські експерти висловлювали думки, що справа українського журналіста Павла Шаройка, затриманого в Білорусі у жовтні 2017 року, є відповіддю на затримання білоруського громадянина в Чернігові.

 

13.02.2018