Дональд Трамп заблокував публікацію доповіді демократів про російське втручання.

Мова йде про меморандум, який склала демократична меншість у Комітеті з розвідки американського Сенату у відповідь на доповідь республіканців.

 

 

Президент США мотивував свою відмову дати добро на публікацію меморандуму демократів про розслідування російського втручання у вибори президента США 2016 року тим, що документ нібито містить багато пасажів, кваліфікованих як «секретні», а також «особливо чутливі». Про це йдеться в листі головного юриста Білого дому Дона Макґалі (Don McGahn), надісланого в п'ятницю, 9 лютого, до Конґресу – повідомило радіо Voice of America.

 

Тижнем раніше Трамп дозволив опублікувати таємний документ, який підготували республіканці. У ньому стверджувалося, що співробітники ФБР перевищували повноваження під час розслідування втручання Кремля у президентські вибори в Сполучених Штатах.

 

Після цього конгресмени від Демократичної партії захотіли оприлюднити свій таємний меморандум, щоби спростувати звинувачення на адресу ФБР, висунуті республіканцями. Комітет зі спецслужб Палати представників п’ятого лютого схвалив його публікацію.

 

Раніше цього тижня Трамп обіцяв опублікувати меморандум демократів. Тому після відмови президента США це зробити лідер демократичної меншості Ненсі Пелосі (Nancy Pelosi) звинуватила президента в лицемірстві й назвала його дії «приголомшливо нахабною спробою приховати правду про скандал "Трамп–Росія" від американського народу».

10.02.2018