Олег Синютка створив комісію для перевірки ухвал міськради.

 

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка створив спеціальну робочу групу, що здійснить правовий аналіз проектів ухвал Львівської міської ради щодо врегулювання ситуації з Львівським автобусним заводом, ідеться в розпорядженні Олега Синютки №114/0/5-18 від 7 лютого, пишуть Варіанти.

 

До групи ввійшли:

 

Маріанна Вільшинська – керівник апарату облдержадміністрації, голова робочої групи;

Дмитро Смотрич – начальник відділу претензійно-позовної та договірної роботи юридичного управління апарату облдержадміністрації, секретар робочої групи;

Вадим Багрій – начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання корупції та оборонної роботи апарату облдержадміністрації;

 

Ще 6 членів групи працюватимуть за згодою. Серед них – скандально відомий голова ГФ «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський, представник УСБУ у Львівській області та інші.

 

Робочій групі доручено подати голові ЛОДА довідку про результати роботи до 13 лютого.

 

Контроль за виконанням розпорядження покладено на керівника апарату обласної державної адміністрації Маріанну Вільшинську.

 

Як повідомляв Z, місто має 20 млн грн боргу перед ЛАЗом за придбані ще у 2010 році автобуси для комунального АТП-1. Як заявив міський голова Львова Андрій Садовий, суд уже арештував автобуси АТП-1, що може паралізувати транспортну систему Львова.

 

Львівська міськрада має відшкодувати 20 млн грн товариству з обмеженою відповідальністю «Оптимум фактор», які, своєю чергою, заборгував йому ліквідований ЛАЗ.

 

Однією із власників фірми «Оптимум фактор» є Таїсія Саніна, дружина власника збанкрутілого ЛАЗу, російського бізнесмена Ігоря Чуркіна.

 

Раніше Олег Синютка закликав депутатів міської ради не виділяти гроші компанії дружини російського бізнесмена Ігоря Чуркіна, а депутати ЛМР звернулися до генпрокурора та міністра внутрішніх справ щодо незаконного відчуження майна Львівського автобусного заводу.

 

Сьогодні, 9 лютого, у міськраді вирішили створити АТП-2 через проблеми на АТП-1.

09.02.2018