У 13-ти школах міста призупинили навчання через високу захворюваність на грип та ГРВІ.

 

Станом на сьогодні, 7 лютого, у 12-ти навчальних закладах міста відсутність дітей становить до 40%, що не є достатнім для оголошення карантину, проте дозволяє призупинити процес навчання локально, аби запобігти розповсюдженню хвороб, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

Дирекції шкіл звертаються до управління освіти з відповідними листами, після чого навчання може бути призупинене на термін від чотирьох до семи днів.

 

«У нас збільшується кількість учнів, які хворіють на гострі респіраторні вірусні інфекції. Сьогодні є поодинокі окремі навчальні заклади, які мають 30-40% відсутності дітей. Я думаю, що ми будемо приймати рішення локально: призупиняти навчання у школах від 4 до 7 днів. Учора ми мали таких 9 навчальних закладів, де було до 40% відсутніх дітей у зв’язку з захворюваністю. Сьогодні кількість навчальних закладів збільшилась – 12 шкіл, одна з яких планує призупинити процес навчання лише у початковій школі. Загально закриття шкіл на карантин ми зараз не маємо потреби робити, а локально призупинити навчання, аби розірвати цей ланцюг, буде доцільно», – зазначила директор департаменту гуманітарної політики Галина Слічна.

 

Так, до понеділка навчання припинено у школах №70, 24, 48, 55, 78, 7, «Надія», Ліцей імені Василя Стуса, «Джерельце», «Тривіта», «Лідер», Львівський НВК «Школа І ступеня-гімназія».

 

Ще сьогодні учні цих закладів були на навчанні, але у четвер-пятницю на уроки не підуть.

 

Учора навчання на тиждень призупинили в ЛСЗШ східних мов та бойових мистецтв «Будокан».

 

Загалом, за словами Зоряни Довганик, у Львові зараз є 21% хворих на грип та ГРВІ дітей. Водночас у дошкільних навчальних закладах кількість хворих дітей становить 2%.

07.02.2018