В аеропорту запрацювала навігаційна система, що дозволяє здійснювати посадку літаків у складних погодних умовах.

 

У ДП Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького офіційно запрацювала система посадки ІІ САТ ILS System, що дозволяє летовищу приймати літаки за складних метеорологічних умов, йдеться на офіційній сторінці аеропорту в мережі Facebook.

 

Тепер посадку можна здійснювати з вертикальною видимістю від 30 метрів та горизонтальною – від 350 метрів.

 

Навігаційну систему встановили ще у процесі реконструкції аеропорту до Євро-2012, але з різних причин її не ввели в експлуатацію. ІІ САТ ILS System для летовища у Львові була затверджена Державіаслужбою ще 21 грудня.

 

«1 лютого набули чинності доповнення до збірника аеронавігаційної інформації України щодо аеродрому «Львів». В ньому опублікована вся необхідна інформація для виконання польотів за другою категорією ICAO (схеми заходів по ILS CAT II, карти місцевості та інше). Ноти, якими користувались до того, анульовані», – йдеться в повідомленні аеропорту.

 

Таким чином, від сьогодні усі екіпажі літаків можуть застосовувати цю систему, що означає для пасажирів значне зменшення перенесених та скасованих рейсів та збільшення задоволення від безпечних та надійних польотів.

02.02.2018