Виконком затвердив новий договір, що запропонує перевізникам.

 

Виконавчий комітет Львівської міськради сьогодні, 2-го лютого, затвердив договір про організацію перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування. Цю угоду місто запропонує підписати перевізникам, які переможуть у конкурсі, передє ЗіК.

 

Як пояснив виконувач обов’язків транспортного управління ЛМР Олег Партика, у доопрацьованому договорі передбачені штрафні санкції для перевізників, зокрема, за невиконання рейсів, не випуск транспортних засобів на маршрути та брудні салони.

 

«В договорі передбачені конкретні штрафні санкції, яких не було в попередньому році. За не випуск автобусів на маршрути, за нерегулярність буде штраф 200 неоподаткованих мінімумів. За інші порушення, до прикладу, буде вимога ознакувати автобуси відповідним трафаретом, освітленням, позначити місця для інвалідів, якщо це не буде виконано перевізником, теж буде штраф - 100 неоподаткованих мінімумів», – пояснив чиновник.

 

За його словами, договір передбачає також зобов’язання перевізників щороку оновлювати транспортних склад. Зокрема, йдеться про капітальний ремонт старих автобусів, закупівлю вживаних, але обов’язково з низькою підлогою, та закупівлю нових. Так, щороку перевізник повинен буде оновлювати свій парк щонайменше на 10% протягом терміну дії договору.

 

Текст договору члени виконкому не оприлюднили.

 

Наразі невідома дата, коли управління транспорту оголосить конкурс на визначення нових перевізників. Як зазначив Олег Партика, це відбудеться найближчим часом, можливо і наступного тижня.

02.02.2018