Син Фіделя Кастро наклав на себе руки на Кубі.

Відомо, що Фідель Анхель Кастро Діас-Баларт перебував останнім часом у глибокій депресії.

 

 

68-річний син кубинського лідера Фіделя Кастро, доктор наук Фідель Анхель Кастро Діас-Баларт (Fidel Ángel Castro Díaz-Balart)  в четвер, 1 лютого, наклав на себе руки на Кубі. Про це повідомило державне інформагентство Prensa Latina з покликом на національне телебачення. Вчений залишив передсмертну записку, тексту якої поки що не розголошують.

 

Відзначають, що протягом декількох минулих місяців медики надавали Кастро допомогу в зв'язку з глибокою депресією. Спочатку він перебував у шпиталі, а потім його перевели на амбулаторний режим нагляду.

 

Кастро Діас-Баларт, якого на Кубі називали «Фіделіто» через схожість з батьком, народився 1949 року в Гавані.  Він був сином першої дружини Фіделя Кастро Мірти Діас-Баларт. Загалом же у Фіделя Кастро, згідно з офіційною інформацією, було 11 дітей.

 

1968 року «Фіделіто» вступив до Воронезького державного університету, після двох років навчання перевівся до Московського держуніверситету. Він здобув диплом за фахом «ядерна фізика», після чого навчався в аспірантурі Інституту атомної енергії в підмосковній Дубні.

 

В СРСР «Фіделіто» мешкав під вигаданим ім'ям – Хосе Рауль, яким підписав багато своїх наукових праць, написаних у радянський період.

 

Фідель Анхель Кастро Діас-Баларт ніколи не був великою політичною фігурою і не претендував на роль наступника Рауля Кастро. Останнім часом він обіймав посаду радника з науки Держради Куби, займався темою інновацій, а також був заступником президента Кубинської академії наук.

02.02.2018