Облрада ліквідувала дві комісії, в яких ніхто не хотів працювати.

 

Сьогодні, 30 січня, депутати Львівської облради ухвалили рішення про ліквідацію двох постійних депутатських комісій, що вже протягом кількох місяців не збирались на засідання, передає Гал-Інфо.

 

Ідеться про комісію з питань євроінтеграції, дерегуляції, зовнішньоекономічної діяльності, транскордонного співробітництва, агропромислового комплексу та зв’язків з українцями за кордоном, а також про постійну комісію з питань паливно-енергетичного комплексу, транспорту, перевезень та зв’язку. Перша була сформована з голови і секретаря комісії, а друга – лише з голови.

 

Як пояснив керівник регламентної комісії Андрій Ковч, таке рішення зумовлене тим, що ці дві комісії через недостатню кількість членів не можуть проводити свою діяльність. Вже майже рік вони не збиралися на засідання.

 

Відтак, повноваження у сфері євроінтеграції та транскордонного співробітництва віддали до компетенції постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики, а повноваження у сфері зв’язків з українцями за кордоном – до компетенції постійної комісії з питань культури.

 

Повноваження у сфері сільського господарства – до компетенції комісії з питань екології. Повноваження у сфері транспорту, перевезень та зв’язку передали комісії дорожнього господарства та інфраструктури.

 

Окрім того, депутати утворили та обрали постійну комісію обласної ради з питань молодіжної політики, фізичної культури та спорту у складі Журковського П. С. (голова комісії), Кирилича В. І. та Марунчака П. М.

 

Зважаючи на це, депутати забрали ці функції у комісії з питань охорони здоров'я, материнства, соціального захисту, молодіжної політики, фізичної культури та спорту.

30.01.2018