«Нацкорпус» зірвав мітинг зоозахисників.

 

Учора, 28 січня, активісти Львівської екологічної платформи приєднались до всеукраїнської акції зоозахисників проти вистав цирку «Континенталь», де використовують тварин. Акція відбувалась біля Львівського цирку.

 

«Сьогодні наш пікет Львівського цирку був зірваний. Акція була офіційно зареєстрована і її метою було привернути увагу громади до вистави цирку «Континенталь», в якій використовують білих тигрів та інших тварин. Ще перед акцією до цирку стягнули кілька автобусів з поліцейськими в повній амуніції. Перші кілька хвилин пікету пройшли спокійно, поки в нас не почали кидати сніжки і димові шашки молоді чоловіки з символікою "Азова" і Мisantropic division. Після цього поліція почала затримувати нас, а не провокаторів», – ідеться в дописі на сторінці Екологічної платформи у Facebook.

 

За словами очевидців, до активістів долучились представники «Автономного опору», тому представники «Нацкорпусу» і почали кидати димові шашки в протестувальників.

 

Зоозахисники стверджують, що поліція жорстоко їх била та нецензурно облаяла. Серед затриманих були неповнолітні.

 

«Поліцейські шарпали нас, кидали на землю, заковували в наручники. Одного з активістів уже зв'язаного і беззахисного били берцом по голові. Загалом травми отримала третина активістів. З дівчатами себе вели не краще», – ідеться в дописі.

 

У поліції ж стверджують, що серед протестувальників побачили чоловіка, в якого з рюкзака стирчала арматура. До нього підійшли правоохоронці, аби з’ясувати, навіщо він приніс її на мирний захід, проте чоловік почав лаятись та втікати.

 

«У той час інші учасники акції почали викидати на землю різні предмети. При поверхневому огляді правоохоронці виявили у них газові та перцеві балончики, ножі, молотки, металеву арматуру та інші предмети, що можуть бути використані для нанесення тілесних ушкоджень. Їх працівники поліції вилучили та скерували на експертизу», – заявили в поліції, додавши, що активісти «були запрошені» у Галицький райвідділ поліції.

29.01.2018