Двом працівникам шахти «Степова» повідомили про підозру через смертельний вибух.

 

Двом підозрюваним у трагічному інциденті на шахті «Степовій» на Львівщині повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи, інформує прокуратура Львівської області.

 

Ідеться про вибух, що трапився у березні минулого року і забрав життя восьми гірників.

 

Відповідно до висновків судової гірничо-технічної експертизи, яку провели фахівці Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз, встановлено, що причинами нещасного випадку став незадовільний технічний стан вентиляційного й електромеханічного обладнання, це призвело до скупчення метаноповітряної вибухонебезпечної суміші та вибуху.

 

У грудні 2017 року майстрові дільниці шахти «Степова», який на той час обіймав посаду виконувача обов’язків заступника директора з охорони праці шахти, вручено письмове повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей).

 

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час, а також відсторонено від займаної посади.

 

У січні ще двом керівникам дільниць та гірничому майстрові, які не забезпечили належну роботу систем контролю метано-газової суміші, відповідне вентилювання дільниці шахти, не вивели працівників із небезпеки, а також не вжили заходів для знеструмлення дільниці, повідомлено про підозру за ст.272 КК України.

 

До вказаних осіб застосовано запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту та відсторонено їх від посад.

 

Під час подальшого розслідування в провадженні буде надана оцінка діям інших працівників підприємства, які можуть бути причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

 

Досудове розслідування триває та перебуває на контролі прокуратури області.

26.01.2018