Порошенко похвалився на Економічному форумі "осінню реформ".

 

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна завершує очищення фінансової системи від неплатоспроможних банків, здійснюючи кроки, які підтримує Міжнародний валютний фонд та інші міжнародні партнери.

 

Про це Порошенко сказав під час свого виступу в Давосі на "Українському сніданку", повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Ми здійснили надзвичайно важливі кроки для посилення фінансової системи, аби очистити її від так званих брудних банків. Я пишаюся, що наразі ми підходимо до кінця цього процесу. Ми висунули нових кандидатів на голову Нацбанку. Наші ініціативи підтримуються Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними партнерами", – похвалився Порошенко.

 

Голова держави додав, що в Україні здійснюються рішучі кроки для прискорення реформ, і це "надзвичайно важливо для нас усіх".

 

"Ми маємо важливі досягнення в рамках "осені реформ", але цього ще недостатньо. Ми не збираємося зупинятися і зупиняти свій прогрес навіть з огляду на те, що невдовзі в Україні пройде новий цикл виборів", – запевнив Порошенко.

 

Президент додав, що Україна продовжуватиме співпрацю з Міжнародним валютним фондом. У цьому контексті він повідомив, що під час зустрічі з очільниками МВФ було встановлено "чітку дату, що і коли має відбуватися, у тому числі й прогрес у створенні Антикорупційного суду".

 

Президент також заявив, що Україна планує здійснити реформу в податковій сфері, зокрема замінити податок на дохід податком на виведений капітал.

 

Петро Порошенко пообіцяв працювати над створенням Національного бюро фінансових розслідувань, яке концентруватиметься на аналітичних послугах і не буде репресивним.

 

 "Ми плануємо створити ефективну систему, яка захищатиме інвесторів", – акцентував голова держави.

 

Президент закликав зважати і на те, що в умовах російської агресії велика частину українського бюджету йде на оборону. "Я хочу нагадати, що ми робимо реформи під час російської агресії, велика частина нашого ВВП йде на сферу оборони. Десятки тисяч українців постраждали від цього. Ми захищаємо свободу і демократію для Європи, для всього світу, зупиняючи російську агресію, щоб вона не лізла далі", – сказав Порошенко.

 

Президент подякував присутнім за підтримку України, а Вікторові Пінчуку – за організацію такого заходу.

 

25.01.2018