Як виглядатиме підземний паркінг перед університетом Івана Франка.

 

Підземний паркінг можуть збудувати у Львові на території нижньої частини парку ім. І.Франка, що включає площу перед центральним входом до головного корпусу ЛНУ ім. І.Франка та вул. Університетську, ідеться в пояснювальній записці до детального плану території для нового паркінгу, передає Твоє місто.

 

«У Львові спостерігається тенденція щодо зростання рівня автомобілізації. В той же час попит на місця для паркінгу перевищує наявну пропозицію, що призводить до значної кількості заблокованих вулиць, заторів, порушення графіків руху громадського транспорту, незручностей для пішоходів та водіїв, порушення всіх екологічних норм, знищення архітектури міста, особливо у центральній частині», – йдеться в записці.

 

Автори плану території вважають, що підземні паркінги є хорошою альтернативою наземним автостоянкам.

 

Площа території в межах проекту ДПТ становить орієнтовно 2 га. Приблизна вартість будівництва проектованого підземного паркінгу – 120–150 млн грн. Підземний паркінг планують влаштувати в двох рівнях – на відмітках 2.8–3.0 м та 5.6–6.0 м від рівня вул. Університетської. Місткість підземного паркінгу – від 380-ти до 390 паркомісць.


Так може в майбутньому виглядати площа перед Університетом.

 

Також у записці зазначено, що пріоритетним напрямом містобудівної діяльності в історичному ареалі є збереження традиційного характеру міського середовища, збереження містоформуючої ролі визначних об’єктів – пам’яток архітектури та ландшафту, охорона та раціональне використання історичної забудови.

 

 

Окрім того, розробники ДПТ пропонують провести реконструкцію площі між головним корпусом ЛНУ ім. І.Франка та парком ім. І.Франка з облаштуванням комплексного благоустрою, організацією пішохідної зони, озелененням та влаштуванням елементів дизайну міського середовища тощо.

 

До 19 лютого триватимуть громадські слухання щодо проекту, під час яких яких 12 лютого відбудеться зустріч із головним архітектором.

23.01.2018