Міськрада ініціює перевірку приватних перевізників.

 

Львівська міська рада не підтримує рішення приватних перевізників щодо запровадження оплати за проїзд у транспорті для пенсіонерів і наголошує, що у Львові діє затверджений рішенням виконавчого комітету тариф оплати проїзду у громадському транспорті: 5 грн – в автобусах та 3 грн – в електротранспорті, повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, інформує прес-служба ЛМР.

 

Вже сьогодні міська рада скерує листа до Державної служби України з безпеки на транспорті з вимогою перевірити дії приватних перевізників та вжити усіх необхідних заходів.

 

«Цього тижня з’явилась інформація про те, що приватні перевізники хочуть запровадити на своїх маршрутах обов’язкову плату за проїзд для пенсіонерів за віком. Львівська міська рада вважає такі дії порушенням чинного законодавства України. Відтак, мерія закликає приватних перевізників не порушувати закону, а також інформує, що жодних подібних ініціатив на комунальних маршрутах, які обслуговує АТП №1, запроваджувати не будуть», – ідеться в повідомленні.

 

Комунальне підприємство АТП №1 обслуговує 20 маршрутів, а також 7 нічних маршрутів. Це маршрути 1а, 2а, 3а, 4а, 5а, 6а, 9, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46, 47а, 55, 56 та експрес-маршрути, які курсують від АС «Західна» до пл. Різні.

 

Як повідомляв Z, Асоціація перевізників Львівщини заявила, що з 20-го січня пенсіонери мають оплачувати за проїзд в маршрутках.

 

Окрім того, наприкінці січня або на початку лютого місто оголосить конкурс для перевізників на міські маршрути, заявив Сергій Бабак, передає ЗіК.

 

За його словами, зараз триває робота з підготовки конкурсу: юристи працюють над договорами, які запропонують укласти перевізникам-переможцям.

 

«Ми робимо жорсткіші пункти щодо відповідальності перевізників, цей текст договору зараз опрацьовують і перевіряють юристи. Поки що ми вносимо штрафні санкції щодо виходу кількості транспорту на маршрут», – зазначив Сергій Бабак.

19.01.2018