Трамп пропонує перенести "мінські" переговори в інше місце.

 

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп пропонує перенести переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі з Мінська до іншої локації. 

 

Про це повідомив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв на прес-конференції в Нью-Йорку, розповідаючи про підсумки своїх переговорів із Трампом, повідомляє російська служба "Інтерфакс".

 

"Ми говорили про те, що "Мінськ-1" заблокувався, в тупику, потрібен "Мінськ-2". Він каже: "Давай, в інакшому місці". Я кажу: "Давайте", – розповів президент Казахстану у четвер на прес-конференції в Нью-Йорку за підсумками засідання Радбезу ООН.

 

"Взагалі, це спершу мало би бути в Казахстані, – зізнався Назарбаєв. – Я поїздки робив, щоби зібрати всіх, щоби зустрілися там. Так домовилися, що в цьому напрямку будемо працювати", – додав президент Казахстану.

 

"Мінські домовленості зайшли в тупик, я гадаю. Зараз миротворців треба вводити в Донбас і Луганськ, щоб вони визначили кордон. Треба зближувати їхні позиції якось, підходити до взаєморозуміння. Цього взаєморозуміння сьогодні нема", – сказав Назарбаєв.

 

19.01.2018