Міжнародна рейтингова компанія Fitch Ratings присвоїла Львову довгострокові рейтинги дефолту емітента в іноземній та місцевій валюті на рівні В-, прогноз стабільний, передає Твоє місто.

 

«Рейтинг віддзеркалює слабку інституційну структуру регіонів України, що веде до непередбачених фіскальних змін. Разом із загальною слабкістю суверенних публічних фінансів у державі це дає непевні прогнози зростання», – ідеться в повідомленні агентства.

 

Разом з тим, укладачі рейтингу взяли до уваги сподівання агентства, що місто зможе втримати міцний операційний результат в середньостроковій перспективі.

 

Начальниця управління та інвестицій Львівської міської ради Ольга Сивак зазначила, що цей кредитний рейтинг є реальним показником, від якого відштовхуються фінансові установи при визначенні умов надання коштів.

 

«В існуючих проектах з ЄБРР є шкала, яка визначає відсоток за користування позикою відповідно до рейтингу міста. Таким чином, місто вже цього року може отримати економію від зниження суми відсотків за користування кредитними коштами», – зазначила вона.

 

У той же час керівник прес-служби «Кредобанку» Віктор Гальчинський зауважив, що отриманий Львовом рейтинг є максимально високим – на рівні суверенного рейтингу України.

 

«Згідно з правилами, рейтинг окремого емітента не може бути вищим за рейтинг країни. При прийнятті рішення про рейтинг Fitch відзначило низький рівень гарантованого боргу та спрогнозувало стабільні операційні показники, а також зауважило, що рейтинг міста може бути підвищено при перегляді суверенного рейтингу України, що теж дуже добре», – говорить він.

16.01.2018