Аґенція Moody’s підвищила рейтинґ України.

 

Міжнародна рейтингова аґенція Moody’s Investors Service підвищила рейтинґи уряду України в українській та іноземній валюті на одну сходинку, з Caa3 до Caa2, і змінила прогноз зі "стабільного" на "позитивний".

 

Про це повідомляє "Укрінформ".

 

"Оновлення рейтингів уряду України з Caa3 до Caa2 базується на таких основних чинниках: сумарний вплив структурних реформ, який, як очікують, покращить державну заборгованість; значне посилення зовнішньої позиції України", – йдеться у релізі, котрий цитує українська інформаційна аґенція.

 

Як зазначають, позитивний прогноз відображає імпульс реформ – якщо він збережеться, це може спричинити до дальшого поліпшення надійності внутрішнього і зовнішнього боргів України. "Такий імпульс реформ також підтримає поновлення доступу України до світових ринків капіталу, що полегшить шлях до рефінансування значних виплат за зовнішнім боргом, які настануть починаючи з 2019 року", – йдеться в коментарі.

 

Зростання рейтингу обмежене лише однією сходинкою – з Caa3 до Caa2, – адже протягом наступних декілька років на Україну ляже цей тягар виплати зовнішніх боргів, що вимагатиме значного фінансування в іноземній валюті, повідомляє Moody’s.

 

28.08.2017