Головою "Приватбанку" призначили чеха Петра Крумханзла.

 

Наглядова рада "Приватбанку" призначила Петра Крумханзла на посаду голови правління та подала документи до Національного банку України на його затвердження.

 

Про це повідомляє прес-служба "Приватбанку". 

 

Петр Крумханзл народився в 1966 році. Закінчив Карлів університет у Празі зі ступенем кандидата наук з математики в 1990 році.

 

На вищих керівних посадах у банках Європейського Союзу, згідно з прес-релізом, "проявив себе як вимогливий і прагматичний лідер, зосереджений на вдосконаленні процесів та організації надійної системи внутрішнього контролю".

 

Крумханзл має і український досвід. "Він також довів свою ефективність в умовах українського банківського ринку періоду кризи 2008 року. На посаді директора з операційних питань в "Райффайзен Банк Аваль" Петр Крумханзл досягнув суттєвого зменшення витрат за рахунок реструктуризації мережі відділень та впровадження нових бізнес-моделей, а також адаптував банк до несприятливих ринкових умов", – прокоментували в банку.

 

Наглядова рада також зважила, що цінним стане його досвід на посаді члена правління з операційних питань у створеній урядом Австрії компанії з управління проблемними активами Heta Asset Resolution, де Петр відповідав за виділення непрацюючих активів у так званий "поганий банк", а також за визначення корпоративної стратегії, забезпечення належної інфраструктури та юридичну підтримку.

 

Останній досвід Крумханзла пов’язаний із ринком Китаю, де Петр працював на посаді члена правління з операційних питань Home Credit.

 

"У процесі оцінки кандидатів на посади у правлінні "Приватбанку" ми передусім керувалися такими критеріями, як високий професіоналізм, досвід роботи у провідних банках ЄС, орієнтованість на результат, ґрунтовний досвід з операційного управління та впровадження інструментів контролю", – прокоментувала Енгін Акчакоча, голова наглядової ради банку.

 

"Петр відповідає усім цим основним вимогам, і він вже довів на практиці свою здатність ефективно реорганізувати слабкі сторони банків. Зосередженість на трансформаціях з метою вдосконалення операційної ефективності є його беззаперечною перевагою", – додала представниця опікунської ради.

 

11.01.2018