Поліція почала розслідування через масове зараження гепатитом А.

 

Поліція Миколаєва розпочала кримінальне провадження за фактом масового зараження громадян гепатитом А.

 

Про це повідомила прес-служба поліції.

 

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості за ознаками ч. 3 ст. 130 КК України "Зараження людини вірусом імунодефіциту чи іншою невиліковною інфекційною хворобою".

 

"Слідчі органи проводять досудове розслідування, призначено низку експертиз, за результатами яких буде прийнято відповідне процесуальне рішення", – повідомили у поліції.

 

Згідно з інформацією Миколаївської обласної державної адміністрації, станом на 4 січня відомо про 33 особи, госпіталізованих з підозрою на захворювання, у 16 з них підтверджено діагноз гепатит А. Серед шістьох дітей, які потрапили у дитячу лікарню з підозрою на захворювання, діагноз підтвердився у одного пацієнта.

 

Керівник обласного управління охорони здоров’я ОДА запевнив, що відповідальні служби розробили заходи з метою доставки додаткової кількості препаратів на період вихідних днів на випадок загострення становища.

 

"Окремо було наголошено на важливості проведення перевірки якості питної води, яку використовують у дитячих дошкільних закладах, школах, ПТНЗ, університетах тощо. Крім цього, очікують результатів перевірки якості води, яку більшість хворих купували у стаціонарних пунктах розливу. Наголошуємо на необхідності вживання винятково кип’яченої води, дотримання гігієни тіла та рук зокрема, чистоти побутового посуду, вживання тільки якісних продуктів та після їхньої термічної обробки", – зазначили в адміністрації.

 

04.01.2018