США можуть припинити фінансову допомогу Палестинській автономії.

Принаймні з такою погрозою виступив американський президент Дональд Трамп.

 

 

Про те, що Сполучені Штати можуть  припинити фінансово допомагати палестинцям, Трамп написав у вівторок, 2 січня, в своєму мікроблозі Twitter. За словами глави Білого дому, США щорічно платять палестинцям «сотні мільйонів доларів, а у відповідь за це не отримують ні подяки, ні поваги».

 

Однією з причин для замороження фінансової підтримки, на думку президента США, має стати те, що палестинці не бажають вести «давно назрілі перемовини» щодо мирної угоди з Ізраїлем. «Якщо палестинці більше не хочуть говорити мирно, чому ми повинні в майбутньому платити їм такі великі суми?!», – риторично запитує Дональд Трамп у своєму мікроблозі. Палестинці отримують щорічну фінансову допомогу з боку США на суму понад 300 млн доларів.

 

Раніше Дональд Трамп пригрозив припиненням фінансування і владі Пакистану. Він заявив на своїй сторінці в Twitter, що за минулі 15 років США надали Пакистану фінансової підтримки загалом на понад 33 мільярди доларів. «У відповідь влада в Ісламабаді, яка вважає наших лідерів ідіотами, не надавала нічого, окрім брехні й дезінформації», – нарікав американський президент.

 

Нагадаємо, що чергове загострення на Близькому Сході почалося саме після того, як на початку грудня минулого року президент США погодився визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Це спровокувало масові протести в мусульманському світі.

03.01.2018