Ярослава Жукровського звільнили з посади керівника управління юстиції в області.

 

29 грудня Ярославові Жукровському повідомили з Міністерства юстиції про те, що він перевищив свої повноваження і звільнений з посади начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області. Про це він написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

Ярослав Жукровський вважає своє звільнення незаконним і необґрунтованим та оскаржуватиме його в суді, заявив він сьогодні, 2 січня, під час прес-конференції, передає ЗіК.

 

«28 грудня був підписаний наказ про моє звільнення. 29 грудня приїхали три особи з Міністерства юстиції України, щоб мені вручити цей наказ. Мені дивно, чому не викликали, не сказали мені, що я не в тренді, що я щось не так роблю, і не сказали написати заяву про звільнення, а пішли таким способом», – розповів Ярослав Жукровський, зазначивши, що у той день він був на лікарняному.

 

У суботу, 30 грудня, за його словами, працівники приватної охоронної фірми вже не впустили його на робоче місце.

 

Ярослав Жукровський у присутності журналістів підписав наказ про своє звільнення і повідомив, що планує подати позов до суду.

 

«Вважаю моє звільнення незаконним, необґрунтованим. Воно, очевидно, є таким, що подекуди переходить межі здорового глузду», – додав він.

 

Зі слів Ярослава Жукровського, серед офіційних причин його звільнення зокрема те, що він видав наказ, що будь-яке входження підлеглих до державних реєстрів має здійснюватися винятково на підставі письмового подання.

 

«У сфері нотаріату за перевірки завжди давалась так звана віддяка. У сфері арбітражних керівників теж діяла певна система віддяк. У сфері виконання судових рішень я зламав схеми, які стосувались передачі автомобілів і зброї у зону АТО. До цього це відбувалось тишком-нишком. Крім того, я пробував, але мені не вдалось, зламати схему, яка стосувалася утилізації алкоголю і цигарок. Я прийду сюди і це дотисну. У сфері державної реєстрації була схема, коли з «державних реєстраторів» «доїли» кошти за те, щоб не призупиняти їхнього доступу до державних реєстрів і їхньої діяльності. Мені видається, за два роки і дев’ять місяців я зробив цей орган іншим і відкритим», – зазначив Ярослав Жукровський.

 

Він додав: потребують пильної уваги питання конфіскованих автомобілів, утилізації сигарет та алкоголю.

 

Наказ про звільнення підписала в. о. державного секретаря, керівниця секретаріату державного секретаря міністерства Олена Косолапова. Ярослав Жукровський зазначив, що особисто з міністром юстиції не зміг сконтактувати і не знає його позиції.

 

На сьогодні обов’язки керівника обласної юстиції Львівщини виконує перший заступник Роман Мазур.

 

На знак підтримки Ярослава Жукровського спільно з ним звільняються близько 10 керівників відділів обласної юстиції, повідомила начальниця відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю ГТУ юстиції у Львівській області Ольга Шайнога.

 

«Наш керівник Ярослав Жукровський – це керівник нової формації. Напевно, через це він не ввійшов у формат Міністерства юстиції. Звільнення його надзвичайно цікаве. Звільнили його за перевищення службових повноважень. Хоча за період його роботи в управлінні юстиції ми як керівники відділів ніколи не бачили перевищення. Тому ми сприймаємо цю ситуацію як абсурдну і на знак поваги до саме такого керівника, який має бути на цей час у нашій державі, ми звільняємося разом із ним. Це приблизно 10 осіб керівного складу. Це більша частина керівників відділів», – повідомила Ольга Шайнога.

 

З її слів, Ярослава Жукровського звільнили за скаргою його заступниці Оксани Куманської-Нор.

02.01.2018