Легендарний джазмен Артуро Сандоваль виступить з єдиним концертом.

 

26 лютого у Львівській опері з єдиним концертом у Львові виступить легендарний джазовий майстер Артуро Сандоваль, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

Артуро Сандоваль – автор 25 альбомів, володар 10 нагород Ґреммі (був номінований на цю нагороду 19 разів), 6 Billboard Music Award та однієї Еммі.

 

«У світі Сандоваль відомий як один з найкращих імпровізаторів, а джаз вважає не музикою, а символом свободи та часто повторює, що джаз – це не лише імпровізація, а й досконала техніка.

 

Безумовно, успіх Сандоваля – у його таланті (у нього унікальний розширений діапазон гри на трубі), а також у творчій сміливості – Артуро відкритий для експериментів. Окрім класичної та джазової музики, він виконує кавери сучасних пісень», – зазначають організатори, DikArt Creative Marketing Company.

 

Музикант народився 6 листопада 1949 року на Кубі, в провінції Артеміс. Свій талант він відкрив ще в дитинстві. Артуро Сандоваль формувався як музикант під впливом таких джазових легенд, як Чарлі Паркер, Кліффорд Браун та Діззі Гіллеспі. Вже у шістнадцять років він виконував партії в складі кубинського Національного оркестру всіх зірок.

 

У 1990 році під час гастролей Артуро Сандоваль емігрував до США, а в 1999 році отримав американське громадянство.

02.01.2018