Щонайменше 12 осіб загинуло внаслідок пожежі у житловому будинку.

Ще четверо осіб шпиталізовано з поважними опіками та отруєнням димом.

 

 

Пожежа спалахнула в одному з житлових будинків у нью-йоркському Бронксі. «Згідно з наявною на даний момент інформацією, я з глибоким жалем змушений повідомити, що 12 мешканців Нью-Йорка, включно з однорічною дитиною, загинули. Чотири людини вкрай важко постраждали і борються за своє життя», – повідомив мер Нью-Йорка Білл де Блазіо (Bill de Blasio).

 

За його словами, такої страшної пожежі в Нью-Йорку не траплялося щонайменше минулі чверть століття.

 

Білл де Блазіо також повідомив, що вогнеборці врятували з палаючого будинку дванадцятьох осіб. Пожежники продовжують оглядати будинок.

 

Повідомлення про пожежу в чотирьохповерховому (за радянськими стандартами – п'ятиповерховому) будинку на Проспект-авеню, що в районі Бельмонте, почали надходити близько 19:00 за місцевим часом. Займання сталося на першому поверсі будинку. За словами очевидців, вогонь охопив будівлю дуже швидко. Як повідомляє видання New York Times, будинок, в якому сталася пожежа, збудований 1916 року. У ньому понад 20 помешкань.

 

Як повідомляють представники місцевої влади, пожежники прибули на місце протягом трьох хвилин із моменту алярмового повідомлення. У гасінні пожежі, якій присвоєно п’яту категорію, було задіяно 160 вогнеборців.

 

Евакуйованих з палаючої будівлі мешканців тимчасово розмістили в районній школі. Ними зараз опікується місцеве відділення Червоного Хреста.

 

Причин пожежі на даний момент не встановлено.

29.12.2017