Місцевий аеропорт у концесію не передаватимуть.

 

Включення міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького Міністерством економічного розвитку до «Переліку об’єктів, які рекомендовано передати в концесію», не зобов’язує Міністерство інфраструктури готувати аеропорт до концесії, ідеться у відповіді Мінінфраструктури на звернення міського голови Львова Андрія Садового до уряду з вимогою виключити львівський аеропорт із переліку рекомендованих до передачі в концесію об’єктів, передає Zaxid.net.

 

У листі заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка наголошено, що міжнародний аеропорт «Львів» не внесений до «Переліку об’єктів права державної власності, які можуть надаватися в концесію». Внесення аеропорту до цього переліку може ініціювати саме Мінінфраструктури, а затверджувати має Кабмін.

 

«На сьогодні Мінінфраструктури як концесієдавцем не ініційовано включення ДП "МА «Львів»" до Переліку.

 

При цьому включення ДП "МА «Львів»" до Переліку об’єктів державної власності, які рекомендовано до передачі в концесію, розміщеного на сайті Мінекономрозвитку, не зобов’язує Мінінфраструктури як концесієдавця прийняти рішення щодо передачі вказаного підприємства в концесію», – ідеться у відповіді заступника міністра.

 

20 грудня Кабінет Міністрів затвердив фінансовий план міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького на 2018 рік з показниками доходу у 390,368 млн грн та чистого прибутку на рівні 62,714 млн грн.

28.12.2017