В УГКЦ представили духовний путівник для сімей загиблих під час Революції гідності та в АТО.

 

«Навіки живі в пам’яті» – так називається Путівник для сімей загиблих під час Революції гідності та в зоні АТО, що побачив світ за сприяння Комісії УГКЦ у справах душпастирства, охорони здоров’я та за дорученням Синоду єпископів УГКЦ, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

 

Такий путівник є частиною програми просвітництва і має на меті зорієнтувати в особливостях духовно-психологічної та соціальної підтримки родин, які втратили рідних, а також допомогти їм віднайти шлях для «життя далі», переосмислити минуле й відкрити для себе вічність.

 

Мета путівника – зорієнтувати в особливостях самодопомоги і підтримки тих, хто втратили близьких під час Революції гідності та воєнних дій на сході України. У виданні описано прояви горювання у дорослих, дітей і підлітків, ознаки скорботи і природного оплакування втрати, вміщено рекомендації, як розповісти рідним про свої почуття та взаємини з загиблим, що робити у надто складних ситуаціях, як бути, коли рідний скоїв самогубство.

 

«Подані в книжці основи християнського розуміння смерті допоможуть кожному віднайти шлях для подальшого повноцінного життя та підтримають у період переосмислення життєвих цінностей», – зазначають в УГКЦ.

27.12.2017