Сміттєпереробні заводи мають з’явитись в області за рік.

 

На початку року на Львівщині проведуть громадські слухання, і лише після цього інвестори зможуть розпочатися будівництво сміттєпереробних заводів. Відтак розраховувати на їх появу можна в другій половині 2018-го, розповів голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, передають Варіанти.

 

«Ми затвердили комплексну програму до 2030 року, що передбачає будівництво семи полігонів на території Львівщини. Станом на сьогодні на три полігони ми вже провели конкурси. Ми сподіваємося, що на початку наступного року спільно з інвесторами проведемо громадські слухання і, відповідно, зможемо розпочати будівництво вже в середині року», – розповів Олег Синютка.

 

За його словами, на території Ветсанзаводу, що у Жовківському районі, зараз випробовують можливість переробки не лише тваринних решток, а й твердих побутових відходів. 

 

Сміттєпереробні заводи на території Львівщини планують збудувати у Новому Роздолі, Дрогобицькому та Жовківському районах.

 

Їх зводитимуть три компанії-переможниці інвестиційного конкурсу від ЛОДА: ТзОВ «Вейст менеджмент системс», ТзОВ «Глассворк технолоджі» та інвестиційно-екологічна компанія «ІЕК».

 

Протягом наступних п’яти років в області повинні рекультивувати і закрити 14 санкціонованих та ще 154 стихійні сміттєзвалища.

 

Як повідомляв Z, міський голова Андрій Садовий заявив, що у Львові на території ЛМКП «Львівводоканал» сміттєпереробний завод також розпочнуть зводити наступного року.

27.12.2017