У місті запрацював Центр політравми.

 

Сьогодні, 26 грудня, у Тернополі відкрили Центр політравми. На відкриття приїхала виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, передає ЗіК.

 

Центр політравми облаштували на базі Тернопільської університетської лікарні.

 

«50% людей після політравми помирають у перші два дні. Найважливішими для пацієнтів є перші години, коли лікарі можуть врятувати їм життя, або ж хворі помирають. Можна набагато ефективніше надавати допомогу, коли є такі умови роботи. Важливо, щоби наша "швидка" мала куди привезти пацієнтів, які мають політравму. Можу сказати, що зараз у вас є найкраще відділення політравми, що існує в Україні», – сказала Уляна Супрун.

 

Вона також зазначила, що медпрацівники центру пройшли необхідну підготовку і можуть надавати допомогу за міжнародними стандартами.

 

За інформацією голови ОДА Степана Барни, для облаштування центру використали 7 млн грн державної субвенції, ще 2,5 млн грн – на закупівлю сучасної апаратури. Розрахований центр на дев’ять ліжок, де вже завтра планують лікувати хворих.

 

Уляна Супрун оглянула також структурні підрозділи Центру політравми, відділення інтенсивної терапії, операційні блоки, ортопедичний стаціонар.

26.12.2017