Штаб АТО заявив про підготовку провокацій бойовиками в час "режиму тиші".

 

Штаб антитерористичної операції повідомив про те, що проросійські екстремістські рухи готують провокації з метою звинувачення розвідувальних підрозділів Збройних сил України у "начебто диверсійній діяльності на тимчасово окупованих територіях України" під час "режиму тиші".

 

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

 

Згідно з інформацією української сторони, на 25 грудня планується випробування вибухових речовин на території Макіївського науково-дослідного інституту з безпеки робіт у гірничій промисловості.

 

"На вказаному об’єкті може статися потужний вибух. В робочий час можуть постраждати цивільні громадяни – працівники підприємства, які змушені з об’єктивних причин залишатися на тимчасово окупованих територіях", – застерегли у штабі.

 

"Режим припинення вогню" розпочався 23 грудня о 00:00 .

 

Водночас, згідно з повідомленням командування, "російсько-окупаційні війська продовжують обстріли позицій українських військ". 

 

Штаб констатував у неділю ввечері, що, "незважаючи на досягнуті у Мінську домовленості щодо новорічно-різдвяного перемир’я, російсько-окупаційні війська хоча і зменшили свою активність, але не припинили обстрілів позицій Збройних сил України" у передмісті Авдіївки та в районі Верхньоторецького.

 

25.12.2017