Облрада просить колег у ВРУ скасувати безкоштовний проїзд у транспорті для депутатів усіх рівнів.

 

Львівська обласна рада сьогодні, 21 грудня, ухвалила звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо скасування права народних депутатів і депутатів місцевих рад на безоплатний проїзд усіма видами транспорту.

 

За відповідне рішення проголосували 45 депутатів ЛОР, передає ЛП.

 

Кошторисом ВРУ затверджують ліміт коштів, які щомісяця видають кожному народному депутатові для компенсації вартості проїзду територією України. Щодо депутатів місцевих рад, то вони користуються на території відповідної ради правом на безоплатний проїзд залізничним, автомобільним та водним транспортом, незалежно від форм власності, а також всіма видами міського пасажирського транспорту (за винятком таксі – для цього депутатам місцевих рад видають відповідні проїзні документи).

 

Львівська обласна рада вважає, що у період війни на сході України недоцільно за рахунок держбюджету та відповідних місцевих бюджетів забезпечувати народних депутатів і депутатів місцевих рад безоплатним проїздом.

 

«Ми, депутати Львівської облради, пропонуємо внести зміни до чинного законодавства України, скасувавши право народних депутатів і депутатів місцевих рад на безоплатний проїзд», – ідеться у зверненні.

21.12.2017