Обласна рада ухвалила кошторис області на наступний рік.

 

Львівська обласна рада сьогодні, 21 грудня, затвердила бюджет області на 2018 рік. Його доходи визначено у сумі 17,5 млрд грн, зокрема доходи загального фонду бюджету – 15 млрд грн, доходи спеціального фонду бюджету – 2,4 млрд грн, зокрема бюджету розвитку – 40 млн грн, передає ЗіК.

 

Видатки обласного бюджету визначені в сумі 17,7 млрд грн, зокрема видатки загального фонду бюджету – 15 млрд грн, видатки спецфонду бюджету – 2,6 млрд грн, зокрема бюджету розвитку – 287,7 млн грн.

 

Профіцит загального фонду обласного бюджету на 2018 рік запланований у сумі 55,8 млн грн, дефіцит спеціального фонду обласного бюджету – 242 млн грн.

 

Як повідомив директор департаменту фінансів ЛОДА Олег Демків, основними змінами бюджету 2018 року є те, що з липня первинна медична допомога перейде на фінансування з державного бюджету. Фінансування пільг на послуги ЖКГ теж будуть здійснювати з Держбюджету, а не з обласного, як це пропонували раніше. Так само на фінансування держави перейде ветеринарна медицина.

 

Натомість на обласний бюджет перейде частина вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

 

«Із 26 коледжів, які є в області, на обласний бюджет перейде шість. Це ті, які є самостійними юридичними структурами. Загальна потреба у коштах на їхнє утримання становитиме 100 млн грн у рік», – повідомив Олег Демків.

 

Лише 22% бюджету області становитимуть податки та збори, решту – субвенції з державного бюджету. В цілому заплановано, що видатки з обласного бюджету зростуть на 35%, порівняно з 2017 роком. Заплановане на 26% зростання надходження ПДФО.

 

Серед позитивів головний фінансист області назвав те, що рішенням Кабміну в області ще на рік продовжено дію митного експерименту – 50% від перевиконання митних платежів буде скеровано на дороги.

 

На обласні програми передбачено 1,3 млрд грн.

21.12.2017