Високий суд наклав всесвітній арешт на рахунки Коломойського.

 

Високий суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та інших колишніх акціонерів "ПриватБанку" на суму понад 2,5 млрд дол. США.

 

Про це повідомляє прес-служба ПАТ КБ "ПриватБанк", котрий і розпочав судовий процес у Високому суді Лондона проти своїх колишніх власників та керівників.

 

"19 грудня 2017 року Високий суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів панів Коломойського та Боголюбова, та шістьох компаній, які їм, ймовірно, належать або перебувають під їхнім контролем. Наказ про арешт активів було видано на підставі наданих суду детальних доказів, які доводять, що пани Коломойський та Боголюбов вивели з банку майже 2 млрд дол. США шляхом проведення низки незаконних операцій, в результаті яких кошти переводили на компанії, які їм таємно належали або перебували під їхнім контролем", – ідеться у повідомленні.

 

Завдяки цьому судовому процесу "ПриватБанк" планує повернути кошти, сума яких разом із процентами сягає понад 2,5 млрд дол. США.

 

Банк висловив сподівання, що англійський суд "чесно та об'єктивно розгляне його позов", а сама установа "зможе повернути кошти, які були незаконно виведені".

 

Сам Ігор Коломойський сказав у коментарі ТСН.ua, що своїх коштів він іще не втратив. "Це тимчасовий арешт на час розгляду справи у суді", – заявив він.

 

Нагадаємо, раніше мас-медії повідомляли, що перед націоналізацією "ПриватБанку" у грудні минулого року на фірми-бульбашки вивели 110 млрд грн. Ігор Коломойський у відповідь на ці закиди заявляв, що "в рамках реструктуризації кредитного портфеля їх видали компаніям, які погасили кредити попередніх позичальників", і ствердив, що всі операції відбувалися зі санкції Національного банку України.

 

21.12.2017