Контактна група домовилася про "режим тиші" з 24 грудня.

 

Тристороння контактна група домовилася про встановлення "режиму тиші" на Донбасі на час новорічних і різдвяних свят.

 

Про це повідомила Дарка Оліфер, прес-секретар очільника української делеґації у ТКГ Леоніда Кучми, на своїй сторінці у Facebook.

 

"Тристороння контактна група за участі представників ОРДЛО підкреслює необхідність забезпечення миру та спокою у зв'язку з прийдешніми різдвяними і новорічними святами та, користуючись раніше досягнутими домовленостями і зобов'язаннями сторін, зокрема, підтверджує їхню відданість дотриманню всеохопного, сталого та безстрокового режиму припинення вогню, починаючи з опівночі 23 грудня 2017 року за київським часом", – переказала Оліфер.

 

З її слів, на переговорах також підтвердили "прагнення виконати зобов'язання зі звільнення утримуваних осіб до різдвяних та новорічних свят у відповідності з домовленостями, яких було досягнуто раніше".

 

Українська сторона висловила обурення одностороннім рішенням РФ щодо виведення своїх представників зі складу СЦКК.

 

"Вважаємо цей крок порушенням зобов'язань РФ, які вона взяла на себе в рамках "нормандського формату" та "мінського процесу". Це рішення значно збільшує ризики ескалації конфлікту та становить загрозу безпеці СММ ОБСЄ на території ОРДЛО", – заявила українська делеґація.

 

Згідно з баченням українських парламентерів, наслідком таких дій РФ стало загострення безпекової ситуації. "Сталого режиму тиші нема, з боку НЗФ ОРДЛО є тривожна тенденція до відновлення обстрілів населених пунктів", – ідеться у повідомленні.

 

20.12.2017