Одну з вулиць назвали на честь Героя України Решата Аметова.

 

У Дублянах на Львівщині одну з вулиць назвали на честь Героя України – Решата Аметова. Відповідне рішення 14 грудня ухвалила Дублянська міська рада, повідомив кримськотатарський активіст Рустем Еміралієв на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«Новоутвореній вулиці, що на території Дублянської громади в селі Ситихові, присвоєно назву на честь сина кримськотатарського народу, Героя України Решата Аметова.

 

Решат Медатович Аметов став першим героєм і першою жертвою російського вторгнення. 3 березня 2014 року о 7.30 ранку житель Сімферополя 39-річний Решат Аметов вийшов з дому – він прямував до військкомату, щоб, згідно з указом про мобілізацію, стати до лав захисників України. У Решата було троє дітей, дружина, велика родина, але він зробив те, чого зажадали від нього його совість і гідність. Військкомат не працював – і Решат попрямував на мітинг на підтримку України. На центральній площі Сімферополя його захопили представники «самооборони». Через 12 днів його закатоване тіло знайшли за 40 км від Сімферополя», – написав Рустем Еміралієв.

 

Вчинок Решата Аметова згадав у своєму виступі Президент України 18 вересня 2014 року на засіданні Конгресу США. 18 травня 2017 року Президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв Р. М. Аметову звання Героя України.

 

«Коли Путін та інші російські негідники віщають про «безкровне приєднання Криму», про «референдум», вони, звичайно, намагаються цим заглушити пам'ять убитих українців, хочуть стерти з пам'яті російський терор і злочини російських військових. Без крові, без терору, без залякувань і шантажу Росія не зуміла б захопити Криму», – додав активіст.

20.12.2017