Інформація ЦРУ врятувала Росію від теракту.

Російський президент Володимир Путін зателефонував американському колезі Дональдові Трампу й подякував за допомогу.

 

 

Як подав у неділю ввечері офіційний сайт Білого дому: «Володимир Путін подякував Дональдові Трампу за передану Центральним розвідувальним управлінням США інформацію, яка допомогла затримати терористів, що готували вибухи в Казанському соборі Санкт-Петербурга й у інших людних місцях міста. Отриманої від ЦРУ інформації виявилося достатньою для розшуку і затримання злочинців. Президент Путін передав свою подяку і вітання директорові ЦРУ Майкові Помпео, його надзвичайно талановитим співробітникам і всій розвідувальній спільноті США в зв'язку з добре виконаною роботою».

 

Відомо, що в п'ятницю, 15 грудня, працівники ФСБ Росії затримали групу зі семи осіб, яка планувала бомбові замахи в Санкт-Петербурзі. Напад мали намір вчинити в суботу, 16 грудня. Ще три людини, пов'язані, за словами російської влади, зі запланованою атакою, були заарештовані в неділю. За інформацією ФСБ, всі вони є прихильниками угруповання «Ісламська держава». На відеозаписі, який поширили російські спецслужби, один зі затриманих – Євген Єфімов – зізнався, що збирався виготовити вибуховий пристрій, аби підірвати Казанський собор. 

 

За словами російських офіційних осіб, конфісковано велику кількість вибухових речовин, які використовують для виготовлення саморобних бомб, а також автоматичні гвинтівки, амуніцію та «екстремістську літературу». Правоохоронні органи РФ заявили, що підозрювані використовували систему обміну миттєвими повідомленнями Telegram для комунікацій з лідерами ІДІЛ, котрі перебувають за межами Росії.

 

«Президент Трамп висловив вдячність за дзвінок і сказав президентові РФ Путіну, що він сам і вся розвідувальна спільнота США були раді допомогти врятувати життя багатьом людям», – йдеться далі в повідомленні Білого дому.

18.12.2017