Нині понад половина британців проголосувала б проти Brexit.

Про це свідчать результати останніх опитувань громадської думки.

 

 

Зокрема, в ніч на неділю, 17 грудня, британська онлайн-газета The Independent опублікувала дані соціологічної служби BMG Research, яка провела опитування громадської думки на замовлення видання. В ході дослідження респондентам пропонували відповісти на таке ж питання, що було в бюлетенях на референдумі в червні 2016 року: «Повинне Об’єднане Королівство залишитися членом Європейської Унії чи покинути Європейську Унію?» І, відповідно, такі ж, як і в бюлетені, варіанти відповідей – «залишитися членом Європейської Унії», «покинути Європейську Унію».

 

За те, щоби зберегти членство в Євроунії, висловився 51 відсоток опитаних британців. Brexit підтримав 41%. Один відсоток респондентів відмовилися відповідати на запитання, ще сім відсотків відповіли «не знаю».

 

Як зазначає The Independent, зафіксована перевага противників виходу з ЄУ над його прихильниками на рівні десяти відсоткових пунктів – найбільша з моменту проведення плебісциту. Згідно з поясненням експертів BMG Research, така перевага пов'язана насамперед із тим, що цього разу за збереження місця Великої Британії в ЄУ висловилися британці, які свого часу не взяли участі в референдумі. «При цьому приблизно дев'ять із десяти тих, хто голосував тоді "за" або "проти" Brexit, не змінили своєї думки», – наголошується в прес-релізі соціологічної служби.

17.12.2017