Пішохід, якого збив трамвай, відсудив у «Львівелектротрансу» понад 120 тис. грн.

 

Пішохід, якого збив трамвай №6 на нерегульованому пішохідному переході на вул. Богдана Хмельницького у Львові, відсудив 100 тис. грн моральної компенсації та ще понад 21 тис. грн відшкодування майнової шкоди, передає Zaxid.net з посиланням на вирок Шевченківського районного суду Львова.

 

Інцидент трапився 30 листопада минулого року. Трамвай їхав вулицею Богдана Хмельницького і поблизу будинку №99 збив чоловіка, який переходив дорогу на нерегульованому пішохідному переході.

 

Водійка трамвая пояснила, що зупинилася за 2–3 метри від переходу, щоб пропустити пішохода. Однак коли трамвай знову почав рух, то на дорогу вийшов інший пішохід, якого і збив трамвай. Водійка трамвая визнала свою провину та просила суд її суворо не карати.

 

За тодішнім повідомленням ЛМР, 28-річний пішохід перебував у стані алкогольного сп'яніння, але у вироку суду немає пітвердження цієї інформації.

 

Як йдеться у висновку судово-медичної експертизи, потерпілий отримав забій головного мозку та численні гематоми голови, тобтощ тяжкі тілесні ушкодження з ознакою небезпеки для життя.

 

Шевченківський райсуд Львова визнав водійку трамвая винною у вчиненні ДТП. Згідно з ч.2 ст.286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху), водійку засудили до трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 1 рік. Однак суд звільнив її від відбування покарання з випробувальним терміном строком на два роки.

 

Також суд повністю задовольнив цивільний позов потерпілого. Відтак з водійки трамвая та ЛКП «Львівелектротранс» стрягнуть 21,8 тис. грн майнової шкоди та 100 тис. грн моральної шкоди.

 

У березні львів'янин через суд отримав 70 тис. грн за те, що його збив трамвай на пішохідному переході.

15.12.2017