Турчинов: Росія може почати широкий напад будь-якої миті.

 

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що Росія будь-якої миті може розпочати широкий наступ на Україну.

 

Про це Турчинов сказав під час засідання комісії Україна–НАТО у Брюсселі, в котрій брали участь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ і посли країн – членів Альянсу, повідомляє прес-служба РНБО.

 

"Росія створює потужну військову інфраструктуру вздовж кордону з Україною і може розпочати широкомасштабні бойові дії проти нашої держави за наказом з Кремля у будь-який момент. Причому рішення Путіна не залежатиме від дій України. Навпаки, набагато більш важливим чинником для започаткування зовнішньополітичних та військових авантюр РФ є розвиток внутрішньополітичної ситуації у Росії", – зазначив Турчинов, додавши, що швидко зростає загроза і для держав – членів НАТО.

 

Секретар РНБО акцентував увагу на агресії Росії щодо України, наголосивши, що РФ методично перетворює Крим на потужну військову базу, а за час кровопролитної війни на Донбасі загинуло вже понад 10 тисяч осіб. "Мирні міста України перетворені росіянами на полігон для випробування найсучасніших видів бойової техніки й озброєння", – сказав Турчинов.

 

При цім секретар РНБО додав, що на Донбасі "діють не повстанські формування, а російські збройні формування та окупаційна адміністрація РФ".

 

З його слів, РФ розгорнула на окупованій території Донецької і Луганської областей потужне військове угруповання, яке є складовою 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу збройних сил РФ.

 

Турчинов подякував союзникам за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, зазначивши, що вкрай важливим є зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України та недопущення зняття санкцій з РФ до повного відновлення територіальної цілісності нашої держави.

 

15.12.2017