Новий Верховний суд почав діяти.

 

15 грудня почав роботу новий Верховний суд, натомість Вищий адміністративний суд, Вищий господарський суд, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ та Верховний суд України припинили функціонування.

 

Про це повідомляє видання LB.ua.

 

Новий Верховний суд складається з великої палати, касаційного адмінсуду, касаційного госпсуду, касаційного цивільного суду і касаційного кримінального суду.

 

Станом на 15 грудня призначено 113 суддів. Максимально можливе число суддів – 200.

 

Верховний суд є єдиним судом, який переглядає в касаційному порядку судові рішення, прийняті судами першої та апеляційної інстанцій.

 

Колегія суддів касаційного суду має право передати справу на розгляд Великої палати Верховного суду, якщо прийде до висновку, що справа містить виняткову правову проблему і така передача необхідна для забезпечення розвитку права та формування єдиної правової практики.

 

Велика палата також переглядає в апеляційному порядку судові рішення у справах, котрі розглянув Верховний суд як суд першої інстанції.

 

Одночасно з початком роботи нового Верховного суду набули чинності нові редакції Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу та Кодексу адміністративного судочинства.

 

15.12.2017