Путін визнав, що на Донбасі діють "певні військові формування".

 

Президент Росії Владімір Путін стверджує, що на Донбасі немає російської армії, але визнає створення "певних військових і міліцейських" формувань.

 

Про це Путін заявив на прес-конференції, відповідаючи на питання українського кореспондента аґенції УНІАН Романа Цимбалюка.

 

"Російської армії на території Донбасу немає, але там дійсно створені певні військові, міліцейські формування, які є самодостатніми і готові відбити будь-які великомасштабні військові акції проти Донбасу", – сказав Путін.

 

При цім президент РФ стверджує, що створення таких формувань відповідає інтересам людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях. "Тому що якщо у них там не буде такої можливості, то «різанина» – і навіть гірша, ніж у Сребрениці, буде здійснена так званими націоналістичними батальйонами, і їх ніщо не зупинить, у тому числі й звернення, як мені радили деякі західні колеги, до правозахисних міжнародних організацій", – сказав президент Росії.

 

Роман Цимбалюк під час прес-конференції спитав у Путіна, чи той у випадку перемоги на президентських виборах займатиме "таку ж абсурдну позицію" щодо Донбасу, засилаючи туди своїх військовиків для вчинення воєнних злочинів, зрікаючись власних солдатів, блокуючи ініціативу з мирготворцями. "На практиці, люди ваші, які там «вирішують питання», вони й займаються різаниною населення Донбасу..." – запитав український журналіст, чим викликав обурення в аудиторії.  

 

14.12.2017